“We doen wat we denken dat goed is”

Projects

Terug naar de roots van haar ouders. Sinds 2001 woont Corinne van Golen met veel plezier in de wijk waar haar ouders ooit woonden. “Het is hier rustig, gezellig en veilig. Je hebt alles bij de hand. Wij willen hier zeker niet weg.” Corinne woont met haar man Silvester, zoon Mathi en kippen aan de Kamerlingh Onnesstraat. Ze hebben inmiddels alles in huis onder handen genomen. Van keuken tot badkamer. Haar huis was één van de 50 woningen die vorig jaar onderzocht zijn. “Ik zou dat iedereen aanraden”. 

We leven heel bewust 

“We houden in ons dagelijks leven heel bewust rekening met ons energieverbruik. We douchen kort, hebben de thermostaat van 19 naar 18 graden gezet en laten apparaten niet op stand-by staan. Als ik een dag alleen thuis ben, laat ik de verwarming vaak uit. Vind ik zonde. Als ik thuis werk, zet ik alleen even het elektrische kacheltje aan. We hebben op ons huis geen zonnepanelen, maar hebben die gekocht op een zonnepark aan de Brinkenweg. Op dit moment zijn we aan het nadenken over panelen op ons eigen dak. We proberen ook een goed voorbeeld te zijn voor onze zoon. We doen wat we kunnen, binnen onze mogelijkheden.” 

Warmtepomp is dure optie

“We zijn een van de woningen die onderzocht zijn op energieverbruik. Er kwamen twee adviseurs die ons huis onder de loep hebben genomen. Ook hebben we een gesprek gehad over onze woonwensen. Ik kan dat iedereen aanraden. Het is fijn als experts eens met andere ogen kijken. We hebben geleerd dat we zo’n 10.000 euro moeten investeren als we een warmtepomp willen plaatsen. En flink isoleren. Los van de kosten vraag ik me af hoe gezond dat is, als je je huis zo dichtmaakt. Wij ventileren namelijk graag en veel.” 

Huis geschikt voor warmtenet 

“Uit het rapport kwam dat ons huis al wel geschikt is voor aansluiting op het warmtenet. We staan daar positief tegenover. Zou toch mooi zijn als dat kan? Al ben ik nog steeds benieuwd naar wat dit in de praktijk gaat betekenen. Wat nu als maar een paar mensen in de straat een aansluiting willen? Wordt dan toch de hele straat opengemaakt? Ik vind dat we als bewoners goed op de hoogte gehouden worden met de nieuwsbrief en de avonden die er georganiseerd worden. Zelf zie ik het tegen die tijd wel weer. Wie dan leeft, wie dan zorgt!”.