ISOLEREN

Isoleren van je woning levert een behaaglijke, comfortabele woning op, met een lagere energierekening. Isoleren kost minder dan je zou denken, de investering verdient zich enkele jaren terug.

Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3300 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt 1700 euro per jaar!

Hoeveel u in uw huis kunt besparen hangt sterk af van hoe goed uw woning nu geïsoleerd is en hoe zuinig u uw huis verwarmt.

Binnen KEN hebben we een aantal keren gezamenlijk isolatie ingekocht. Klik hier voor een samenvatting van de presentatie voor de bewoners van de wijk. Je treft daar veel informatie aan over:

  • Waar moet ik op letten?
  • Wat kost het ongeveer?
  • Wat levert het ongeveer op qua energie besparing?
  • Welke kritische vragen kan ik stellen aan het technisch bedrijf?

Energiecoach gemeente

Wilt u eerst een dat er iemand meekijkt voor u gaat isoleren?

U kunt vrijblijvend en kosteloos een bezoek aan huis krijgen van een energiecoach. Meer informatie vindt u hier.

Energie-advies

Bij het Energiepunt van de gemeente kunt u terecht voor een gericht technisch advies, geheel gratis. Ook voor een advies op maat en al uw vragen over energiebesparende maatregelen kunt u terecht bij het Energiepunt van de gemeente Apeldoorn. De energieadviseurs hebben alle kennis in huis om u met een goed en passend advies de deur uit te laten lopen. Van een slimme energiescan van de woning en informatie over installaties tot tips en trucks over subsidies en leningen. Kosteloos en vrijblijvend.

Aanmelden kan via hier. 

Subsidie mogelijkheden

Voor zonnepanelen is geen subsidie meer beschikbaar; wél kun je nog steeds de btw terugvragen. Klik hiervoor de omschrijving hoe dat moet. Je  kunt bij de gemeente Apeldoorn verder  nog terecht voor subsidie voor het aanleggen van een groen dak of het afkoppelen van uw regenpijp.

Het is mogelijk om tegen lage rente te lenen. Je kunt natuurlijk je  hypotheek verhogen, een aantal banken geven gunstigere tarieven bij verduurzaming. Je kunt ook lenen via het energiesbepaarfonds tegen een lage rente en zonder tussenkomst van een notaris. Ook het aflossen is hier boetevrij. Klik hier voor meer informatie.

Voor een overzicht van alle financieringsmogelijkheden verwijzen we je naar de site van de gemeente Apeldoorn.