ISOLEREN

Isoleren van je woning levert een behaaglijke, comfortabele woning op, met een lagere energierekening. Isoleren kost minder dan je zou denken, de investering verdient zich enkele jaren terug.

Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3300 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt 1700 euro per jaar!

Hoeveel u in uw huis kunt besparen hangt sterk af van hoe goed uw woning nu geïsoleerd is en hoe zuinig u uw huis verwarmt.

Binnen KEN hebben we een aantal keren gezamenlijk isolatie ingekocht. Klik hier voor een samenvatting van de presentatie voor de bewoners van de wijk. Je treft daar veel informatie aan over:

  • Waar moet ik op letten?
  • Wat kost het ongeveer?
  • Wat levert het ongeveer op qua energie besparing?
  • Welke kritische vragen kan ik stellen aan het technisch bedrijf?

Collectieve inkoop

KEN organiseert regelmatig  een collectieve inkoop isolatie.  Een groep buurtbewoners kiest zelf betrouwbare bedrijven uit en maakt goede afspraken met hen over de prijs, kwaliteit en garanties.
De afgelopen jaren hebben we goede ervaringen opgedaan met onder andere:

Voor isolatie en glasvervanging
Pluimers Isolatie

Nieuwe cv-ketel, waterwijdig inregelen en zonnepanelen
Installatiebedrijf Veerman Ben de Wilde, 055 – 5213527
WKZ Installatietechniek, Gerard Kolkman, 06 – 10033171

Wil je je huis isoleren, begin dan met kierdichting: een relatief goedkope maatregel die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Klik hier voor een samenvatting van de presentatie voor de bewoners van de wijk. U treft daar veel informatie aan over het isoleren van een gewone rijtjeswoning uit de jaren zestig:

  • Waar moet ik op letten?
  • Wat kost het ongeveer?
  • Wat levert het ongeveer op qua energie besparing?
  • Welke kritische vragen kan ik stellen aan het technisch bedrijf?

Energiecoach gemeente

Wilt u eerst een dat er iemand meekijkt voor u gaat isoleren?

U kunt vrijblijvend en kosteloos een bezoek aan huis krijgen van een energiecoach. Meer informatie vindt u hier.

Energie-advies

Bij het energieloket van de gemeente kunt u terecht voor een gericht technisch advies, geheel gratis. Voor een advies op maat en al uw vragen over energiebesparende maatregelen kunt u ook terecht bij het Energieloket van de gemeente Apeldoorn. De energieadviseurs hebben alle kennis in huis om u met een goed en passend advies de deur uit te laten lopen. Van een slimme energiescan van de woning en informatie over installaties tot tips en trucks over subsidies en leningen. Kosteloos en vrijblijvend.

Aanmelden kan via hier. 

Subsidie mogelijkheden

Voor zonnepanelen is geen subsidie meer beschikbaar; wél kun je nog steeds de btw terugvragen. Klik hiervoor de omschrijving hoe dat moet. Je  kunt bij de gemeente Apeldoorn verder  nog terecht voor subsidie voor het aanleggen van een groen dak of het afkoppelen van uw regenpijp.

Het is mogelijk om tegen lage rente te lenen. Je kunt natuurlijk je  hypotheek verhogen, een aantal banken geven gunstigere tarieven bij verduurzaming. Je kunt ook lenen via het energiesbepaarfonds tegen een lage rente en zonder tussenkomst van een notaris. Ook het aflossen is hier boetevrij. Als je samen met je buren maatregelen neemt  kun je ook lenen bij de gemeente Apeldoorn. Klik hier voor meer informatie.

Voor een overzicht van alle financieringsmogelijkheden verwijzen we je naar de site van de gemeente Apeldoorn.