WARMTENET

De gemeente Apeldoorn en de woningcorporaties Ons Huis, De Goede Woning en De Woonmensen hebben de wens om de wijk Kerschoten en Kerschoten-West als één van de eerste wijken van Apeldoorn ‘van het aardgas’ af halen. Als alternatief zijn zij de mogelijkheid van een warmtenet aan het onderzoeken. Het streven is dat in 2030 alle woningen in de wijk van duurzame warmte gebruik kunnen maken.

Bekijk hier de livestream van onze bijeenkomst van 9 maart 2020

Warmtenet Kerschoten

Een warmtenet is een collectieve warmtevoorziening in een buurt, wijk of stad. Het bestaat uit een warmtebron (of soms meer warmtebronnen), een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt en een warmtewisselaar die warmte afgeeft in de woning. Warmtenetten staan vaak ook bekend als stadsverwarming.

Het warmtenet in Kerschoten en Kerschoten-West zal in fases beschikbaar komen voor iedereen in de wijk. Als alles meezit, zouden de eerste huizen vanaf 2023 aangesloten kunnen worden. Bekijk het gebied.

De warmte zal opgewekt worden uit het afvalwater (rioolwater) op het terrein van het Waterschap aan de Stadhoudermolenweg. Het net krijgt een watertemperatuur van 70°C.

Wist je dat er onlangs een onderzoek is geweest naar het draagvlak voor een warmtenet in de wijk? Lees hier de bevindingen uit dit onderzoek.

Bijeenkomst Warmtenet

Op maandagavond 9 maart 2020 vond er een informatiebijeenkomst voor alle inwoners van Kerschoten en Kerschoten-West plaats, voor huurders én huiseigenaren. Daar vertelde de gemeente Apeldoorn wat de plannen zijn met betrekking tot de wens van de aanleg van een warmtenet in Kerschoten. Meer kun je hier teruglezen.

Livestream

Was je verhinderd? Dan kun je de livestream bekijken op deze pagina.

Gebied warmtenet

Klik om te vergroten

5 weetjes over warmtenetten

  • Waarschijnlijk komen er vooral warmtenetten in wijken waar de huizen dicht op elkaar staan.
  • Een warmtenet met een duurzame bron zorgt naar schatting voor 50 tot 70 procent minder CO2-uitstoot dan cv-ketels op gas.
  • Je woning wordt op het warmtenet aangesloten met een klein kastje, de warmtewisselaar. Aan je radiatoren of vloerverwarming verandert niets: die houd je gewoon.
  • In huis regel je de temperatuur zoals je gewend bent: met een thermostaat in de kamer en knoppen op je radiatoren.
  • Warmtenet of niet: het is altijd een goed idee om je huis te isoleren!

Veel gestelde vragen

Meer weten of heb je vragen? Veel antwoorden zijn terug te vinden bij onze veelgestelde vragen en antwoorden.

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag op de hoogte van ontwikkelingen rond het Warmtenet Kerschoten.