WARMTENET

De gemeente Apeldoorn en de woningcorporaties Ons Huis, De Goede Woning en De Woonmensen zijn van plan om de wijk Kerschoten en Kerschoten-West als één van de eerste wijken van Apeldoorn ‘van het gas’ af halen. De bedoeling is dat rond 2030 de laatste gebouwen zullen worden aangesloten op het nieuwe warmtenet.

Warmtenet Kerschoten

Een warmtenet is een collectieve warmtevoorziening in een buurt, wijk of stad. Het bestaat uit een warmtebron (of soms meer warmtebronnen), een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt en een warmtewisselaar die warmte afgeeft in de woning. Warmtenetten staan vaak ook bekend als stadsverwarming of blokverwarming.

Het warmtenet in Kerschoten en Kerschoten-West zal gebruik gaan maken van een warmtebron op het terrein van het Waterschap aan de Stadhoudermolenweg. Het net krijgt een temperatuur van 70°C.

Met deze temperatuur is het mogelijk je huis goed te verwarmen, mits je enige isolatie hebt aangebracht: het dak, de vloer, de spouw en HR++ glas. De bestaande radiatoren hoeven waarschijnlijk niet vervangen te worden. Je hebt dus geen gas-aansluiting meer en zult over moeten gaan op elektrisch koken (inductie).

Bijeenkomst Warmtenet

Op maandagavond 9 maart is er een informatiebijeenkomst voor alle inwoners van Kerschoten en Kerschoten-West georganiseerd, voor huurders én huiseigenaren. Daar vertelt de gemeente Apeldoorn wat de plannen zijn met betrekking tot de aanleg van een warmtenet in Kerschoten.

De bijeenkomst vindt plaats in de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap aan de Anklaarseweg 71. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot maximaal 21.30 uur.

Livestream

Ben je verhinderd of niet in de gelegenheid live aanwezig te zijn? Dan kun je de livestream bekijken via deze website. Ook kun je opnames van de bijeenkomst later terugkijken via deze pagina.

5 weetjes over warmtenetten

  • Waarschijnlijk komen er vooral warmtenetten in wijken waar de huizen dicht op elkaar staan.
  • Een warmtenet met een duurzame bron zorgt naar schatting voor 50 tot 70 procent minder CO2-uitstoot dan cv-ketels op gas.
  • Je woning wordt op het warmtenet aangesloten met een klein kastje, de warmtewisselaar. Aan je radiatoren of vloerverwarming verandert niets: die houd je gewoon.
  • In huis regel je de temperatuur zoals je gewend bent: met een thermostaat in de kamer en knoppen op je radiatoren.
  • Warmtenet of niet: het is altijd een goed idee om je huis te isoleren!

Veel gestelde vragen

Binnenkort vind je alle veelgestelde vragen hier.

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag op de hoogte van ontwikkelingen rond het Warmtenet Kerschoten.