BESPAREN

Wilt u zelf aan de slag met besparen en energiezuiniger leven? Hebt u vragen over energielabels of over maatregelen die u zelf kunt nemen? KEN biedt u verschillende mogelijkheden.

Gedrag

Je kunt veel energie besparen door je gedrag in huis aan te passen – ook zonder comfortverlies!

Wat dacht je van de aanschaf van led-lampen? Of de wasmachine pas draaien als hij écht vol is? De thermostaat laag zetten een uurtje voordat je gaat slapen? Of wellicht is het goed om sowieso eens te controleren of de tijden van de thermostaat nog kloppen?

Via KEN kunt u meedoen aan een avond Power in de Huiskamer of  een bezoek aan huis van een energiecoach boeken. Zo komt u aan nieuwe ideeën.

Huiskamer

U kunt zich aanmelden voor een gezellige huiskamersessie: Power in de huiskamer, met minder energie meer plezier. U zorgt voor een huiskamer met maximaal 8 gasten (buren, vrienden, familie, collega’s), koffie en thee. Wij zorgen voor een opgeleide vrijwilliger die met de gasten in gesprek gaat over energie en energiebesparen, met veel praktische tips.
U kunt zich hier opgeven. Voor meer informatie kunt u ook bellen met KEN-regisseur Marjolein Tillema, telefoon 06 – 5 28 28 625.

Energiecoach

Als je nog niet precies weet waar te beginnen met je woning en meer informatie wilt over de mogelijkheden om je woning energieneutraler te maken, kun je bezoek aan huis krijgen van een energiecoach. Vind je het prettig als iemand eens vrijblijvend met je meekijkt?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Bespaartips

Onderstaande sites geven veel informatie.


Eenvoudige besparingen en tips voor een energiezuiniger leven:
www.milieucentraal.nl


Wat is een energielabel? Wat betekent dit als je een apparaat gaat aanschaffen? Waar kun je op letten?
www.energielabel.nl


Ook woonhuizen hebben tegenwoordig een energielabel. Wanneer heb je dat nodig?  Wat heeft  jouw huis voor een label? En hoe kun je je energielabel verbeteren?
www.verbeteruwhuis.nl


Doe hier de bespaartest!