BESPAREN

Wilt u zelf aan de slag met besparen en energiezuiniger leven? Hebt u vragen over energielabels of over maatregelen die u zelf kunt nemen? KEN biedt u verschillende mogelijkheden.

Gedrag

Je kunt veel energie besparen door je gedrag in huis aan te passen – ook zonder comfortverlies!

Wat dacht je van de aanschaf van led-lampen? Of de wasmachine pas draaien als hij écht vol is? De thermostaat laag zetten een uurtje voordat je gaat slapen? Of wellicht is het goed om sowieso eens te controleren of de tijden van de thermostaat nog kloppen?

Je vindt meer tips terug bij Energiek Apeldoorn. 

Energiecoach

Als je nog niet precies weet waar te beginnen met je woning en meer informatie wilt over de mogelijkheden om je woning energieneutraler te maken, kun je bezoek aan huis krijgen van een energiecoach. Vind je het prettig als iemand eens vrijblijvend met je meekijkt?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Bespaartips

Onderstaande sites geven veel informatie.


Eenvoudige besparingen en tips voor een energiezuiniger leven:
www.milieucentraal.nl


Heb je vragen over het verduurzamen van je woning of over energie besparen? Bekijk dan de website van Energiek Apeldoorn of kom langs bij het Energie Punt aan de Paslaan 1 (wel even een afspraak maken).
www.apeldoorn.nl/energiepunt


Ook woonhuizen hebben tegenwoordig een energielabel. Wanneer heb je dat nodig?  Wat heeft  jouw huis voor een label? En hoe kun je je energielabel verbeteren?
www.verbeteruwhuis.nl


Doe hier de bespaartest!