Anne-Meri van der Net

Projects

Ik spreek Anne-Meri van der Net op haar vrije dag. Ze is apothekersassistente en ze is net bezig een pakje in te pakken voor een van haar vele nichtjes en neefjes.

Ik kom uit een gezin met 10 kinderen en de meeste van mijn broers en zusters hebben kinderen. Er zijn dus aardig wat verjaardagen in onze familie.
Ik ben in mijn leven veel verhuisd en vanaf mijn negentiende woon ik in Apeldoorn: in de Parken, in de Maten, in Wenum-Wiesel. Sinds een jaar of vijf woon ik in deze flat aan de Fahrenheitstraat. Ik heb me ingeschreven voor een huurwoning en ik heb zes jaar moeten wachten tot er een woning in Kerschoten beschikbaar kwam. Ik heb namelijk wat met Kerschoten. Het is een rustige, ruime wijk met veel groen. Het is wellicht wat saai hier, maar ik voel me prettig bij deze rust en ruimte. Kerschoten is een echte woonwijk, het ziet er overal netjes uit.
Dit is een heerlijke flat! Hij heeft een fijne indeling met een ruime woonkamer en twee slaapkamers. Voordeel van een flat is dat alles gelijkvloers is. Het enige wat ik jammer vind is dat ik geen tuintje heb. Het balkon is fijn, maar had wel wat groter gemogen. Maar dat is dan ook het enige dat ik aan te merken heb.

De woningbouwvereniging heeft net gerenoveerd. Wat vind je daarvan?
Ik ben er erg blij mee! Het is nu overal lekker warm, en de tocht is verdwenen. Wat ook zo fijn is, is dat we nu een thermostaat hebben, zodat je een bepaalde temperatuur in kunt stellen. Eerder zat ik maar wat aan de radiator te draaien en werd het of te warm of te koud in de kamer. ‘s Nachts zet ik nu thermostaat terug tot een graad of 15. En de flat is nu zo goed geïsoleerd, dat het ‘ s ochtends nog steeds comfortabel warm is als ik opsta. Het koelt meestal niet verder af dan een graad of 18.

En de zonnepanelen?
Daar ben ik ook blij mee, hoewel ik geen idee heb hoeveel stroom ze geven en wat ik daaraan overhoud. Dat merk ik wel bij de jaarafrekening. Ik vind het wel erg leuk dát het wat oplevert, en natuurlijk is het goed voor het milieu. Het is een fijn idee dat we de zon gebruiken als energieleverancier.

En ga je nu over op elektrisch koken?
De flats worden verwarmd vanuit een centraal ketelhuis, dus gas wordt alleen gebruikt om te koken. KEN heeft uitgerekend dat je jaarlijks ongeveer € 125,- meer kwijt bent dan als je overgaat op elektrisch koken of inductie koken.
Zover ben ik nog niet. Ik moet dan wel nieuwe pannen kopen, en een nieuw fornuis. Dus ik weet nog niet of ik dat ga doen.

Wat vind je van KEN?
Ik vind KEN een heel goed initiatief. Mooi dat er gezamenlijk gekeken kan worden hoe we een stap verder kunnen komen. Een centraal aanspreekpunt, dat is fijn, dan hoef je niet in je eentje aan de gang. Ik ben ook blij dat in het kader van KEN deze flats nu zijn aangepakt. Verder kun je als huurder natuurlijk minder doen dan als je je eigen huis hebt.
Wel heb ik een avond Power in de huiskamer gedaan – dat was erg leuk, leerzaam én gezellig. Ik zou best nog een keer zo een avond willen bijwonen. De tips en het inzicht in mijn verbruik waren zeker nuttig en heeft mij gestimuleerd om bijvoorbeeld mijn lampen te vervangen door ledverlichting. Ik wil nu nog eens kijken of ik ga overstappen, van de nuon naar een duurzamere en goedkopere energieleverancier.

Kerschoten Schoon
En de jaarlijkse actie Kerschoten Schoon in oktober, daar verheug ik me ook al weer op. Allemaal de berging uitruimen en de overtollige spullen ruilen of naar de kringloop. Het is altijd weer een gezellige dag en een mooie aanleiding om je buren nog een keer te spreken. Ik ben zeker weer van de partij!