Energieconcierges voldaan over Kerschoten:

Projects

Bewoners blij met de praktische hulp

Zag je afgelopen weken mensen in blauwe truien fietsen, met radiatorfolie en tassen vol spullen? De energieconciërges van deA kwamen aan de deur bij huurwoningen in Kerschoten. De energieconciërges gaven praktische tips en brachten materialen aan voor het besparen van energie. Ruim 270 bewoners in Kerschoten maakten gebruik van het aanbod. 

Mensen blij

Energie besparen is goed voor je portemonnee, en het is duurzaam. Tijdens het bezoek gingen de energieconciërges met de bewoners door het huis om op diverse plekken te kijken hoe zij gas en elektriciteit kunnen besparen. 

Slimme materialen zoals ledlampen, radiatorfolie en een waterbesparende douchekop werden gelijk geïnstalleerd zodat mensen daar ook direct profijt van hebben. Yorick Bouwmeester, zelf energieconciërge en coördinator, vertelde dat mensen enthousiast reageren op het bezoek van de energieconciërge: “Huurders kunnen natuurlijk niet zoveel dingen doen aan de buitenkant van hun huis. Maar dit zijn dingen waarmee bewoners toch zelf energie kunnen besparen. Mensen zijn blij dat de energieconciërges hen niet alleen tips geven, maar de radiatorfolie en de tochtborstels ook direct aanbrengen.”

Bezoek gemist?

Huurders die het bezoek van de energieconciërge hebben gemist, maar toch nog willen profiteren van de gratis materialen om energie te besparen, hoeven niet te treuren: Binnenkort wordt er een cadeaubon bezorgd bij huurwoningen waar de energieconciërge niet is geweest. Met deze bon kunnen de gratis materialen alsnog zelf kunnen worden uitgezocht.