Resultaten actie ‘Zet hem op 70!’

Resultaten actie ‘Zet hem op 70!’

De actie ‘Zet hem op 70’ is bedoeld om aandacht te vragen voor de overgang naar duurzame warmte  én om te zien hoe comfortabel woningen zijn als het water door de cv-ketel tot 70 graden wordt verwarmd. Dit zal namelijk ook de aanvoertemperatuur zijn bij het warmtenet. Zo kun je als bewoner inzicht krijgen hoe duurzame warmte aanvoelt. 

Er deden 52 mensen uit de wijk mee aan de actie. De deelnemers bestonden zowel uit bewoners van huurwoningen (1/3) als uit particuliere eigenaren (2/3). En ook werd in verschillende woningtypes (rijtjeswoningen, appartementen) gemeten.

Positief beeld

In de eerste meetperiode (half december 2021 tot half januari 2022) stond de cv-temperatuur op de oorspronkelijke stand. Pas vlak voor de tweede meetperiode (februari) is de temperatuur naar 70 graden gebracht. Bijna alle deelnemers hebben de temperatuur en het comfort als voldoende of goed ervaren. 

Verder isoleren

De actie heeft er wel voor gezorgd dat een aantal deelnemers hun woning verder wil verduurzamen.

Bijvoorbeeld door het aanbrengen van tochtstrips, vervangen van glas, isoleren van de vloer, spouw of dak en installeren van zonnepanelen. Een aantal huurders wil hun huisbaas (opnieuw) gaan activeren. Ruim een derde van de deelnemers geeft aan al maatregelen genomen te hebben. Uit de actie bleek verder dat de meerderheid van de deelnemers positief tegenover de komst van een warmtenet staat. Slechts een kleine 15% van de deelnemers ziet de komst van het warmtenet niet zitten.

One thought on “Resultaten actie ‘Zet hem op 70!’”

  1. Reactie op nieuwsbrief juni 2022. Resultaten op actie ‘zet hem op 70!’
    Hebben deelnemers aan deze actie zich gerealiseerd dat we in de beide proefperiodes nauwelijks van een winter kunnen spreken?
    Is de deelnemers, die positief staan tegenover het warmtenet, ook verteld dat zij zich daarmee verbinden een leverancier die het alleenrecht heeft. Van concurrentie zal geen sprake zijn. Bij ontevredenheid hebben bewoners geen mogelijkheid naar een andere leverancier over te stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *