Zonnepanelen op andermans dak

Is je eigen dak niet geschikt voor zonnepanelen? Of staat er een grote boom voor je huis die de zon blokkeert? Neem dan zonnepanelen en plaats ze op het dak van iemand anders. Je hebt daarvoor in Apeldoorn twee mogelijkheden:

  1. Onze wijk heeft zijn eigen coöperatie Zon op K&N, waarin inmiddels ruim 50 buurtbewoners gezamenlijk zonnepanelen hebben gelegd op het dak van wijkcentrum De Groene Hoven en op het dak van het clubhuis en de tribune van voetbalvereniging Robur aan de Anklaarseweg.
  2. Een andere mogelijkheid is om mee te doen met Buurtstroom van deA. Dit is een vergelijkbaar project.

Beiden maken gebruik van de zogenaamde ‘postcoderoos’-regeling.

Mee doen?

Iedere inwoner van Kerschoten, De Naald, centrum, De Parken of Wenum Wiesel kan meedoen.
Deelnemers moeten wonen in het postcodegebied: dus postcode 7311, 7315, 7316, 7317 of 7345. Je kunt zelf bepalen hoeveel panelen je wilt aanschaffen. Om de instapdrempel zo laag mogelijk te houden kan ook deelgenomen worden ter waarde van een half paneel. Op dit moment zijn er geen panelen beschikbaar. De coöperatie zoekt naar een derde dak. Je kunt je wél alvast aanmelden voor de wachtlijst. Op het moment dat er panelen beschikbaar komen, krijg je dan vanzelf bericht. Lees hier meer over de postcoderoos.

Wilt u meedoen? Het bestuur neemt graag contact met u op.