Zonnepanelen op andermans dak

Is je eigen dak niet geschikt voor zonnepanelen? Of staat er een grote boom voor je huis die de zon blokkeert? Neem dan zonnepanelen en plaats ze op het dak van iemand anders. Je hebt daarvoor in Apeldoorn twee mogelijkheden:

  1. Onze wijk heeft zijn eigen coöperatie Zon op K&N, waarin inmiddels zo’n 30 buurtbewoners gezamenlijk zonnepanelen hebben gelegd op het dak van Wijkcentrum De Groene Hoven.
    We hopen dit jaar een tweede dak te realiseren. Hier tref je meer informatie aan. 
  2. Een andere mogelijkheid is om mee te doen met Buurtstroomvan deA. Dit is een vergelijkbaar project. 

Zon op K&N

De opgewekte stroom wordt verrekend met de eigen energierekening van de deelnemers. Eén paneel levert jaarlijks ongeveer 230 kWh duurzame energie. Dat is voldoende om bijvoorbeeld je koel/vriescombi een heel jaar te laten werken. En een bijkomend voordeel is: je verlaagt je energierekening met ieder paneel met € 27,50 euro per jaar.
Aan het einde van de looptijd van het project (15 jaar) wordt het batig saldo van de coöperatie Zon op K&N uitgekeerd aan de leden.

Lees hier de brochure met uitleg over hoe het precies werkt, alsmede een overzicht van de te verwachten kosten en baten voor de deelnemer.
Iedere deelnemer krijgt van ons de volgende documenten ter ondertekening:

  • lidmaatschapsovereenkomst
  • participatie-overeenkomst

En uiteraard zijn de statuten van onze nieuwe coöperatie openbaar.

 

Mee doen?

Iedere inwoner van Kerschoten, De Naald, centrum, De Parken of Wenum Wiesel kan meedoen.
Deelnemers moeten wonen in het postcodegebied: dus postcode 7311, 7315, 7316, 7317 of 7345. Je kunt zelf bepalen hoeveel panelen je wilt aanschaffen. Om de instapdrempel zo laag mogelijk te houden kan ook deelgenomen worden ter waarde van een half paneel. De kosten van een paneel bedragen € 348,-. Lees hier meer over de postcoderoos.

Wilt u meedoen? Het bestuur neemt graag contact met u op.