De warmtebron van de rioolwaterzuivering kan veel meer huizen verwarmen dan alleen de huizen in Kerschoten. Er zijn mogelijkheden voor zo’n 50.000 woningen. Dat biedt een enorme kans voor verduurzaming van de gehele stad Apeldoorn. Daarom zijn er plannen gemaakt om de warmtecentrale alvast bij de bouw uit te breiden. In de nieuwsbrief van oktober las u hier al meer over.
Inmiddels heeft de gemeenteraad van Apeldoorn op donderdag 7 november besloten om 3,5 miljoen euro extra te reserveren. Daarmee kan de warmtecentrale straks meteen worden klaargemaakt om ook huizen en gebouwen in de rest van de stad duurzaam te verwarmen. Een belangrijke stap naar een aardgasvrije toekomst in 2050! Dit extra geld moet nog wel worden goedgekeurd in de Meerjaren Programma Begroting. Dit heeft geen effect op de kosten voor de gebruikers in Kerschoten.
Warmtenetten elders in Apeldoorn
Warmtenetten zijn vooral geschikt voor wijken in de stad Apeldoorn. Deze gaan één voor één van het aardgas af. Wanneer en in welke volgorde dat gebeurt, gaat de gemeente nog bekijken. Voor elke wijk blijft detailonderzoek nodig of een warmtenet de beste oplossing is. Kerschoten is de eerste wijk waar gewerkt wordt aan het warmtenet.