Drie kandidaten voor de rol van warmteleverancier

Drie kandidaten voor de rol van warmteleverancier

De samenwerking voor het warmtenet in Kerschoten krijgt steeds meer vorm. Eerder al ondertekenden woningcorporaties De Goede Woning, de Woonmensen en Ons Huis, de gemeente, waterschap Vallei en Veluwe, de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap en Firan een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee bekrachtigden zij hun inzet voor een open warmtenet in Kerschoten.

Deze partners selecteerden drie kandidaten voor levering van duurzame warmte. Met deze drie partijen starten nu gesprekken, om in 2022 een definitieve keuze te kunnen maken. 

De kandidaten zijn: Ennatuurlijk, InWarmte en Wij Maken Energie (Linthorst).

Selectie warmteleverancier

In de beoordelingscommissie zitten de woningcorporaties, een lid van warmtewerkgroep en de KEN-regisseur, de gemeente Apeldoorn, bureau Infinitus en waterschap Vallei en Veluwe. Na afronding van het selectieproces voor een warmteleverancier in juli 2022, zijn alle benodigde partijen aan boord om het warmtenet technisch te kunnen realiseren. Met een betaalbaar aanbod, advies en ondersteuning, hopen de deelnemende partijen dat het vertrouwen in en de animo voor het warmtenet groeit. Zodat de inwoners van Kerschoten daarmee ook meer onafhankelijk kunnen zijn van de wisselende gasprijzen.  

Wijk van de Toekomst Kerschoten

Onderzoek laat zien dat de wijken Kerschoten en Kerschoten-West verwarmd kunnen worden met restwarmte uit het rioolwater. Een lokaal en open warmtenet kan in die wijken een betaalbaar en duurzaam alternatief voor aardgas bieden. Dit warmtenet levert 80 procent CO2-besparing op in 2030 ten opzichte van verwarming met gasgestookte cv-ketels en 100 procent in 2040. Met de opgedane kennis en ervaring vanuit onder andere Kerschoten wil de gemeente heel Apeldoorn duurzaam verwarmen in 2050. Een warmtenet is hierbij een van de mogelijke oplossingen.

 

Wethouder Detlev Cziesso: ‘Uitgangspunt voor het warmtenet is dat het niet alleen technisch betrouwbaar, maar ook financieel haalbaar is voor iedereen. Daarom kijken we samen met de Warmtewerkgroep van de wijk en de projectpartners naar de warmteleverancier die hier de beste rol in kan vervullen. De geselecteerde partijen zijn enthousiast en dat is een goed teken.’

One thought on “Drie kandidaten voor de rol van warmteleverancier”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *