Groene Estafettestokje: Daniël en Nienke

Groene Estafettestokje: Daniël en Nienke

Wij zijn Daniël en Nienke en wonen samen met onze twee meiden en twee cavia’s in een ‘nul op de meter woning’ in de wijk Sprenkelaar. Een dergelijke woning wekt op jaarbasis voldoende eigen duurzame energie voor verwarming, verlichting en dergelijke.

Duurzaamheid betekent voor ons bewuste keuzes maken als het gaat om materialen, natuur en dieren. Wij zijn stokjesdrager geworden omdat wij een duurzaam huis hebben, zonder gasaansluiting, maar met een boiler, warmte-terugwin-unit (wtw), tripple glas en achttien zonnepanelen. Hiermee wekken wij onze eigen energie op. Vorig jaar hebben we zo al meer energie opgewekt dan verbruikt! Doordat ons huis zo goed geïsoleerd is, hebben wij ook nauwelijks geluidsoverlast van buiten, wat ons woongenot vergroot.

Een nul-op-de-meter woning
Wij hebben ons drie jaar geleden ingeschreven voor dit project Het Rietvoort met als optie ‘bewust wonen in een nul op de meter woning’. Toen wij hiervoor waren ingeloot, begon het maken van de verschillende keuzes: niet alleen of wij iets mooi vonden, maar ook hoe het zo duurzaam mogelijk kon.
De duurzame gedachte hebben wij ook doorgetrokken naar onze tuin door met een hovenier in zee te gaan die bij het NL Greenlabel is aangesloten. Zij hebben onze wensen goed vertaald in een prachtig ontwerp en van de realisatie hiervan kunnen wij nu al bijna een jaar genieten.
Onze droom voor een groen Apeldoorn is dat mensen op hun eigen manier en binnen hun eigen mogelijkheden bewuste keuzes maken met het oog op een fijne samenleving voor mens en dier waar wij met z’n allen trots op kunnen zijn.
Wat wij doen om die droom te bereiken is anderen vol enthousiasme vertellen hoeveel plezier en genot wij aan ons huis en de tuin beleven. Zo willen we anderen ook inspireren en informeren.

Onze tip voor andere Apeldoorners is dat je met een beetje meer groen, meer voor de natuur kunt doen! En echt alle kleine bee(s)tjes helpen!

Groetjes Daniël en Nienke


Je vindt ons ook op gezinsstad Apeldoorn (www.gezinsstadapeldoorn.nl).


 

One thought on “Groene Estafettestokje: Daniël en Nienke”

  1. Daniel en Nienke we vonden het bijzonder wat jullie gerealiseerd hebben. We hopen dat veel mensen jullie voorbeeld volgen zodat onze en jullie kinderen en KLEINKINDERen beter voor onze AARDe gaan ZORGEn. LIEfs Jannie en Bert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *